Начало Хемороиди - лечение
Премахване на хемороиди ПДФ Печат Е-мейл

 

Хемороидалната болест е изключително чест спътник на съвременния човек. Причините са много и разнообразни – наследствено предразположени особености на съединителната тъкан, начинът на хранене, характерът на ежедневната физическа активност и т.н. Въпреки че хемороидите сами по себе си са заболяване без сериозни последствия за здравето на човека те нерядко значително влошават качеството му на живот. Съвременната медицина разполага с широк спектър от възможности за лечение на хемороидите, което позволява избор на най-подходящия за конкретния пациент метод за лечение във всеки един случай.

През 1998г. екипът ни разкри Ендоскопски и хирургичен център, технологично оборудван да извършва всички диагностични ендоскопски и лечебни процедури при заболявания на аналната зона. При 90% от пациентите с хемороиди лекуваме заболяването амбулаторно с различни безкръвни техники.

Анализът ни на над 10 000 пациенти, лекувани от нас през този период установи обаче, че около половината от пациентите, обърнали се към нас за лечение на хемороиди имат друго заболяване. Обичайно тези пациенти са се самодиагностицирали или са били погрешно диагностицирани без необходимите изследвания.

Нашият съвет е: при първи симтоми свързани с аналната област от какъвто и да е характер незабавно се консултирайте със специалист, който е в състояние да осъществи и ендоскопско изследване. От това може да зависи Вашето здраве! В съвременната колопроктология ендоскопското изследване е абсолютно задължително за точната диагноза и ефективно лечение!

Относно лечението - консултирайте се с лекар, който може да Ви предложи поне три алтернативи за лечение. Така е по-вероятно да Ви предложи най-подходящото за Вашия случай, а не шаблонно лечение предлагано на всеки пациент, което рядко е най-добрият избор.

Повече информация за ано-ректалните заболявания, както и за методите на диагностика и лечение, които използваме в Ендоскопския и хирургичен център с д-р Матев можете да намерите ТУК.

 
 Copyright 2010-2012 All Rights Reserved